Hrvatski radio

Radio Zadar

SDP: Državna revizija šumom, Kalmeta drumom

03.06.2015.

12:55

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarski SDP uputio je gradonačelniku Božidaru Kalmeti hitan zahtjev da pripremi Program mjera za pokriće manjka u gradskom proračunu koji je kako tvrde dosegnuo zabrinjavajućih 102 milijuna kuna. Napominju i kako se tu radi o dugogodišnjem ignoriranju problema jer se isti zahtjev nalazi i u izvješću Državne revizije za 2013 godinu.

Istovremeno gradska vlast se zadužuje, ponaša rastrošno i netransparentno - poručili su danas iščitavajući prošlogodišnje proračunsko izvješće predsjednica zadarskog SDP- a Sabina Glasovac te vijećnici Omerka Šarić Frantin i Antun Novoselović. Evo završnog obraćanja Sabine Glasovac:

Po prvi put u povijesti uzima se kredit za održavanje tekuće likvidnosti, ne za investicije, ne za razvoj. S druge strane ponovno se ponašamo poprilično rastrošno ko pijani milijarderi. Naprosto Državna revizija ide šumom i kaže gledajte tu nešto ne valja, učinite nešto, a Kalmeta ide drumom i vuče bit će sve u redu. Krajnje je vrijeme da se nešto učini. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.