Hrvatski radio

Radio Zadar

SDP-HNS: HDZ-u nisu važni mjesni odbori

28.11.2018.

11:41

Autor:

SDP-HNS: HDZ-u nisu važni mjesni odbori

SDP-HNS: HDZ-u nisu važni mjesni odbori

Foto: - / -

Na izbore za vijeća Mjesnih odbora Grada Zadra, 9. prosinca, koalicija zadarskih SDP-a i HNS-a izlazi sa svojim kandidatima u 20 mjesnih odbora. Među 134 kandidatkinje i kandidata je i 38 nestranačkih osoba.

Na konferenciji za novinare predsjednici gradskih organizacija Antun Novoselović i Kristijan Kovačević pozvali su birače da iziđu na izbore, ističući važnost izbora za Vijeća mjesnih odbora Grada Zadra. 

Važnost mjesnih odbora u dosadašnjem funkcioniranju našega grada je, nažalost zanemariva. Gradska vlast im ne pridaje nikakvu važnost i ne dozvoljava već 20 godina da mjesni odbori zažive, a sredstva koja im se dodjeljuju su mizerna i nedostatna da MO mogu funkcionirati i raditi svoj posao. Bilo koja aktivnost koja se u nekim mjesnim odborima provodi, događa se tamo gdje HDZ nije na vlasti, rekao je među ostalim Novoselović.

Kovačević je istaknuo kako su upravo mjesni odbori mjesta na kojima bi se trebao slušati glas građana,koji bi dalje išao prema gradskim vlastima. Funkcija i važnost mjesnih odbora definitivno pogoduje samo vladajućima, jer se tako glas građana ne čuje. Upravo zato ovi izbori imaju svoju važnost, bez obzira koliko se u javnosti promiče teza o nebitnosti istih, dodao je predsjednik zadarskoga HNS-a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.