Hrvatski radio

Radio Zadar

SDP i DSU protiv elektroničke županijske sjednice

14.05.2020.

10:52

Autor: tp

Foto/ Filip Matijević

Foto/ Filip Matijević

Foto: - / -

Vijećnici SDP i DSU protive se elektroničkom načinu održavanja sjednice Županijske skupštine koja je zakazana sljedeći tjedan za 18. svibnja. Navode da nije propisana mogućnost održavanja elektroničkih sjednica već samo iznimno radi donošenja odluku koje ne trpe odgodu.

Predlažu da se sjednica održi izvan sjedišta Županije. Smeta nam što je razvidno da će usprkos našem službenom dopisu sjednica održati rekla je SDP-ova Renata Sabljar Dračevac uz napomenu kako sjednica sazvana protivno odredbama Poslovnika je nezakonita, a doneseni akti ništetni.

Renata Sabljar Dračevac dalje navodi da su točke 5. i 6 . , najavljene sjednice, lov u mutnom vladajućih. Riječ je suglasnosti za kredit od 6 milijuna kuna biogradskoj  Srednjoj školi za kupovinu nekretnine u Komunalno-servisnoj zonu „Bučine" vlasništvo tvrtke GO-TEK d.o.o., čime bi se prema prijedlogu riješio problem radionce za učenike buduće brodomehaničare i brodograditelje. SDP se tome protivi, navodi Dračevac, a sve što imamo o tome reći neće biti moguće na elektroničkoj sjednici, ali ćemo ih pokušati zatrpati mailovima. Ovo će biti nove Mocire navela je Sabljar .

Renata Sabljar Dračevac

Sabljar Dračevac o kreditu biogradskoj školi

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.