Hrvatski radio

Radio Zadar

SDP o Kalmeti

28.10.2013.

17:32

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarski SDP opovrgava da su njihovi ministri u Zadar stigli rušiti Kalmetu. Njihovo priopćenje objavljujemo u cjelosti.

"Odbacujemo posljednje izjave aktualnog gradonačelnika Zadra Božidara Kalmete u kojima tvrdi da su SDP-ovi državni dužnosnici iskoristili dolazak u Zadar kako bi ga srušili kao legalno izabranog gradonačelnika na posljednjim lokalnim izborima. Brojni ministri i saborski zastupnici, te ostali dužnosnici  SDP-a posjetili su u subotu Zadar kako bi na Izbornoj konvenciji dali otvorenu podršku radu novoizabranog vodstva zadarskog SDP-a. Shvaćamo nervozu gradonačelnika Kalmete koja je vjerojatno prouzročena istražnim radnjama u HAC-u i zbog koje je ime zadarskog gradonačelnika dospjelo na naslovnice svih nacionalnih medija. 

Točno je da je Božidar Kalmeta legalno izabran gradonačelnik.  Ali, isto tako je točno da je, otkako je uspostavljena nova gradska vlast, do današnjeg dana održana samo jedna (!) radna sjednica Gradskog vijeća, reorganizacija Gradske uprave je u potpunosti stala, Grad Zadar ni danas nema nove pročelnike, a svi najavljivani projekti ostali su tek mrtvo slovo na papiru.

Gradonačelnik Zadra se u posljednje vrijeme ne pojavljuje niti na događanjima na kojima bi morao biti, jer su od izuzetne važnosti za naš grad, pa ga se tako nije moglo vidjeti ni na Danima turizma u Petrčanima, koje je u obavezan raspored između ostalih stavio i premijer Republike Hrvatske!

Zadrani i  Zadar ne smiju biti taoci bliže ili daljnje prošlosti aktualnog gradonačelnika Božidara Kalmete. Nažalost, ono što je sada već svima jasno jest da je Zadar zaustavljen upravo od onih kojima je glavna krilatica bila kako Zadar ne smije stati! 

Ukoliko se pokaže da su osumnjičeni za teška kaznena djela u aferi „Remorker“ doista radili ono za što ih se tereti, javnost s pravom traži moralnu i političku odgovornost gradonačelnika Kalmete, s obzirom da je u tom periodu upravo on bio na čelu tog ministarstva!"

 

                                                                                          Predsjednica GO SDP-a Zadar

                                                                                                Sabina Glasovac

 

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.