Hrvatski radio

Radio Zadar

SDP o KK Zadru, pročelnicima, svastikama

11.07.2015.

14:01

Autor: Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iako su sazvali konferenciju za novinare o novih dva milijuna kuna gradskoga novca za Košarkaški klub Zadar, vijećnici SDP-a bavili su se i ponašanjem gradskih pročelnika na sjednicama gradonačelnikova kolegija, te stanjem gradske blagajne.

Pred nama je još jedna sjednica Gradskoga vijeća Zadra, te drugi ovogodišnji rebalans proračuna. Stoga su vijećnici SDP-a dopisom te s današnje "presssice" pozvali gradonačelnika Božidara Kalmetu da na sljedeću sjednicu Vijeća predloži program mjera za stabilizaciju proračuna. Tvrde kako je to nužno jer je manjak u gradskoj blagajni iz godine u godinu sve veći. Zato su predložili tridesetak mjera.

Sukladno nalazu Državne revizije, predlažemo da uz rebalans proračun, priložite i program mjera za pokriće postojećeg manjkau proračunu Grada Zadra, kaže vijećnica Irena Dragić. 

SDP-ovci traže i izvješće o poslovanju KK Zadra, te upozoravaju kako je na zadnjoj sjednici vijeća gradonačelnik rekao da su tri milijuna kuna zadnja dotacija KK Zadru prije nužne privatizacije. Sada se najavljuju još dva milijuna kaže Erol Gaši. Je li to spašavanje košarkaškoga kluba Zadar? Ja bi rekao da nije. Ovo je spašavanje i ispiranje grižnje savjesti onoga tko je najodgovorniji za stanje u kojemu se KK Zadar našao, a njegovo ime je Božidar Kalmeta, ističe Gaši. 

Irena Dragić dotaknula se i ponašanja gradskih pročenika na javnom kolegiju gradonačelnika. Rekla je da pročelnik za školstvo ismijava akademske titule i doktorska zvanja, dok pročelnik za socijalu crta svastike. Prozvani pročelnik Marijo Pešut joj odgovara, kako su takve izjave skretanje pozornosti s važnijih tema. Cijela poanta je u tome da se treba baviti izgradnjom Centra Mocire, a ne svastikama na travnjacima, klupama ili ne znam po čemu. Priču treba skrenuti s Centra Mocire koji nije završen za SDP-ove vladavine, nego sad pročelnik kao crta neke svastike i slične gluposti. Šta Vam je? Pa što ste crtali? Prozor, odgovorio je Pešut. 

Irena Dragić pak odgovara na prozivke da su SDP i premijer Milanović odgovorni za egzodus mladih Hrvata iz zemlje. kaže da najviše mladih iseljava upravo iz Zadarske županije i tamo gdje je HDZ na vlasti. Ističe da mladima smeta obrazac ponašanja HDZ-ovaca koji rodbini nađu posao i prije nego što dobije diplomu. 

Očito je da se predizborna kampanja zahuktava i to od nacionalne do lokalne razine. Čini se da će ljeto biti vruće bez obzira na meteorološke prilike.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.