Hrvatski radio

Radio Zadar

SDP od gradonačelnika traži izbor stručnjaka na čelo TZ!

10.08.2018.

10:09

Autor: tp

Dino Stanin/PIXSELL - ilustracija

Dino Stanin/PIXSELL - ilustracija

Foto: - / -

Zahvaljujući Grguroviću i sličnim likovima koji godinama upravljaju zadarskim turizmom, Grad Zadar i turizam kao vodeća gospodarska grana vape za stručnim kadrovima. Želimo biti vodeća, ne tranzitna destinacija. Gradonačelniče, imate li hrabrosti da vaša bude zadnja, pozivaju iz SDP-a u priopćenju?

Čija će biti zadnja, pitanju se cinično u zadarskom SDP- komentirajući izbora novog direktora TZ Grada Zadru u svojem priopćenju, kojega potpisuje šef zadarskog gradskog odbora Novoselović.

Sva nadanja da ćemo nakon propalih političkih eksperimenata i nestručnih direktora u zadarskom turizmu napokon dati struci mogućnost izbora, pala su u vodu nakon medijskog istupa Dražena Grgurovića, čovjeka kojemu je gradonačelnik Dukić prenio sve ovlasti.

Posrnula Turistička zajednica Grada Zadra objavila je natječaj za novog direktora u srcu turističke sezone. Vijeće, na čelu s Brankom Dukićem i Draženom Grgurevićem , sastalo se u skupom restoranu, najelo se i napilo. te odlučilo tko će voditi zadarski turizam u narednom razdoblju.

Nema Grad Zadar prostora za ovakve sastanke?

Vladajućima su restorani i konobe postali mjesta gdje se donose odluke od presudne važnosti. Natječaj je i ovoga puta samo forma, vesela družina već je izabrala Radosevog nasljednika i sve zalila dobrom kapljicom. Sam Grgurević u svojoj izjavi ne vidi ništa sporno u političkom kadroviranju, iako je nakon ostavke Radosa morao i sam podnijeti ostavku. Upravo je to vijeće, kojem je na čelu, jednoglasno odabralo kandidata koji veze s turizmom nije imao. No, to od čovjeka koji je u politiku ušao krajnje nemoralno, prevarom vlastitih birača, i u njoj se održao do današnjeg dana na različitim funkcijama, teško možemo očekivati. Dinosauri su davno izumrli, samo u našem gradu dobro žive i njihova je, nažalost, zadnja. Prevara birača i politička korupcija u Zadru se oduvijek dobro nagrađivala.

Najveća odgovornost je na gradonačelniku Dukiću od kojeg očekujemo rješavanje problema u Turističkoj zajednici, koji su se nagomilali upravo zahvaljujući Grgureviću i njemu sličnim likovima koji godinama upravljaju zadarskim turizmom. Grad Zadar i turizam kao vodeća gospodarska grana vape za stručnim kadrovima. Želimo biti vodeća, a ne tranzitna destinacija. Gradonačelniče, imate li hrabrosti da vaša bude zadnja?

 

Antun Novoselović, predsjednik GO SDP Zadar

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.