Hrvatski radio

Radio Zadar

09:45 / 27.10.2017.

Autor: rzd

SDP oštro po gradskim direktorima Mateku, Marušiću, Ugriniću i Dilberu

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Matek, Marušić, Ugrinić i Dilber svojim ponašanjem, neradom i nesposobnošću ne rade u interesu, već na štetu građana našega grada što gradonačelnika Dukića očito nije briga, jer da je oni na direktorskim mjestima zasigurno ne bi bili, navode u svom priopćenju vijećnici SDP-a u zadarskom GV.

Priopćenje objavljujemo u cijelosti:

Gradonačelniče Dukiću, Matek, Marušić, Ugrinić i Dilber ne mogu voditi gradske tvrtke!

Na prošloj sjednici Gradskog vijeća izašla je na vidjelo sva bijeda kadroviranja i vođenja u Gradskim tvrtkama. Građani i vijećnici svjedočili su neznanju, nesposobnosti i bahatosti pojedinih direktora od kojih neke nikada nisu vidjeli, a zapošljavaju posrnule sportaše (Dilber), mešetar grobnica je poslao zamjenu koja nije upoznata s činjenicama što govori i o njegovoj ljudskosti (Ugrinić), neki su uvjereni da je gradska firma zapravo njihova i čude se upitima o zapošljavanju žena i rodbine (Marušić), a neki su braneći nova zapošljavanja bezočno lagali (Matek). Upravo ovog posljednjeg, koji vodi gradsku firmu Vodovod s gotovo 300 zaposlenih, a koja je pod njegovim vodstvom postala nemoralna, lihvarska i uhljebljivačka,  javno pozivamo da odgovori na sljedeća pitanja.

-          - Neka objasni zašto je lagao Gradskim vijećnicima da je zaposlio vodoinstalatere kada je dobro poznato da je uhljebio ljude iz Plotera i Općine Jasenice koji nemaju veze sa strukom, već se pune kancelarije nepotrebnim administrativnim  kadrovima.

-          - Neka objasni kaznu od više desetaka tisuća kuna koju mora platiti Državnom mjeriteljstvu zbog kašnjenja izmjene vodomjera koji se moraju po zakonu mijenjati svakih 5 godina, a Vodovod Zadar je trenutno u zaostatku za oko 12000 vodomjera. Kako pravda naplatu s vodomjera kojima je prošao rok, a građanima uredno stižu pozamašni računi.

-          - Neka objasni zašto je platio obrazovanje šefici financija i voditeljici općih i pravnih poslova koja je inače pravomoćno osuđena zbog krađe novaca iz Vodovoda, nakon čega je dobila otkaz, a vraćena je na posao zbog „proceduralne“ pogreške (čitaj nesposobnosti) Vodovoda, a ljudima koji su struka ne želi platiti usavršavanja i seminare. Gore navedene imaju službene mobitele, laptope pa čak i naočale za vid kupljene na račun Vodovoda. Odlaze na seminare i sportske igre (na kojima nisu viđene), ali uredno potražuju dnevnice.

-          - Neka objasni zašto gospodin Davor Jurjević  vlasnik Vodoinstalacija, koji vrši sve bitne iskope za Vodovod svaki dan sjedi u njegovom uredu, prisustvuje sastancima i kolegijima na kojima kao vanjski suradnik nema što tražiti. Neka  objasni zašto Jurjević sve više poslova daje svom kooperantu Kalmeti koji nekvalitetno i protivno pravilima struke vrši iskope (vidi Sestrunjsku ulicu).

-          - Neka  objasni koliko je i zašto višemilijunskih prihoda izgubio nefakturirajući godinama potrošenu vodu i eventualne gubitke Trgovačkim društvima u vlasništvu Grada Zadra.

-          - Neka objasni angažiranje i pozamašno plaćanje određenih odvjetnika i kakve koristi Vodovod ima od njih.

-          - Neka  objasni kojom to sistematizacijom djelatnici sa srednjom školom imaju veće plaće od ljudi s višom i visokom školom te su im nadređeni, i na koji način određuje prava na godišnje odmore, gdje pojedinci imaju puno više dana od ostalih zaposlenika.

-          - Neka  objasni zašto on sam ovjerava situacije za velike građevinske radove i zbog čega o tome nitko ne smije ništa znati.

-          - Neka objasni koju poruku šalje radnicima brojeći u svom uredu inkas od privatnog kafića i auto kampa.

-          - Neka  objasni zašto pojedinci dolaze na posao kako im se prohtije ili još gore evidentiraju se u 7, odu obavljati privatne poslove i vrate se u 15h na potpis, a sve to uz znanje i blagoslov dotičnog.  

Ovakvo vođenje značajne gradske firme rezultiralo je eskalacijom broja zaposlenih po partijskoj i rođačkoj liniji a sve naravno na teret građana grada Zadra. Rezultiralo je i enormnim gubicima vode, zastarjelim vodomjerima i glavnim pumpama, nekvalitetno izvedenim radovima što u konačnici osjećaju građani Zadra na visokim računima za vodu.

 

Matek, Marušić, Ugrinić i Dilber svojim ponašanjem, neradom i nesposobnošću ne rade u interesu, već na štetu građana našega grada što gradonačelnika Dukića očito nije briga, jer da je oni na direktorskim mjestima zasigurno ne bi bili.

Klub vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću grada Zadra

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.