Hrvatski radio

Radio Zadar

SDP - ov Jure Zubčić : Zadarska nadbiskupija pošteđena, a ugostitelji nisu

22.12.2020.

13:20

Autor: Filip Buzov

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Tijekom rasprave oporbeni vijećnici prigovorili su vladajućima na smanjenju sredstava za neke projekte, ali i na kako tvrde nedovoljne mjere potpore poduzetnicima pogođenima korona krizom .

Na virtualnoj sjednici zadarskog Gradskog vijeća usvojen je treći rebalans ovogodišnjeg proračuna koji je smanjen za 60 tak milijuna kuna. 

SDP- ov Jure Zubčić proziva tako gradsku upravu što nije odustala od prihoda od poreza na potrošnju, što bi bila ušteda za ugostitelje, dok se primjerice odustaje od dogovorene milijunske uplate Zadarske nadbiskupije za izgradnju škole.

Nakon vijećnika Zubčića slušamo i odgovor pročelnika za financije Ivana Mijolovića:

Istovremeno u ovom istom rebelansu smanjuju se na prihodovnoj strani 8,5 milijuna kuna uplate od strane Zadarske Nadbiskupije, a koja se ugovorno obvezala da će novce uplatiti u gradski proračun radi one poznate zadarske inovacije besplatnog kreditiranja nadbiskupuje, a sve u svrhu izgradnje škole - kazao je vijećnik J.Zubčić.

Što se tiče uplate od ZD nadbiskupije, znači ona redovno plaća sukladno ugovoru 50 posto od svake situacije i smanjenje kod nadbiskupije nije zbog neplaćanja ili nekog drugog razloga, nego zbog dinamike radova - odgovorio je pročelnik Mijolović koji je odgovorio i na vezani upiti oko ugostitelja. Što se tiče poreza na potrošnju, mislim da u ovome trenutku nije neka mjera pomoći smanjenje tog poreza kad ugostiteljski objekti ne rade i neće raditi još neko vrijeme, mi smo se odlučili na oslobađanje dijela zakupa poslovnih prostora i kompletno oslobođenje najma javne površine koji će trajati sve do ožujka. 

Tonska izjava

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.