Hrvatski radio

Radio Zadar

SDP: Sabljar Dračevac za županicu

26.02.2013.

09:34

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na sjednici Županijskog odbora SDP-a većinom glasova za kandidatkinju stranke za županicu Zadarske županije izabrana je Renata Sabljar Dračevac - stoji u priopćenju stranke.

Na sjednici Županijskog odbora SDP-a većinom glasova za kandidatkinju stranke za županicu Zadarske županije izabrana je Renata Sabljar Dračevac, sadašnja predsjednica županijske stranačke organizacije.

Unatoč protivljenju sukošanskoga ogranka, koji njezin izbor smatraju protustatutarnim, te nesuglasica s gradskom organizacijom u Zadru, psihijatrica  Sabljar-Dračevac uvjerena je kako je vrijeme da oporba predvođena SDP-om preuzme vlast u Zadarskoj županiji.

Definitivno sam spremna i imam viziju, koja nije kratkoročna. Tu se ne radi o pet ili deset godina. Mi moramo imati ideju gdje ćemo biti za trideset godina i početi se na vrijeme pripremati. Želim doći na vlast zato što mislim da imam ideja i programe koji su kvalitetniji i koji mogu pomoći društvu i budućnosti svih nas. Kroz oporbu se to ne može napraviti. Samo na vlasti imati mogućnost mijenjati svijet oko sebe,

rekla je Sabljar-Dračevac.

Dodala je kako se pregovara o širokoj koaliciji sa strankama srodnih programa, prije svega HNS-om, DSU-om, HSLS-om, zelenima i HSS-om. Otvorena je i za razgovore s nekim nezavisnim listama.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.