Hrvatski radio

Radio Zadar

SDP vs HDZ - na Ploči o funkcioniranju MO u gradu Zadru

15.02.2017.

14:12

Autor: Anita Perica

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prije samo tjedan dana zadarski SDP prozvao je gradsku upravu zbog nefunkcioniranja mjesnih odbora u gradu Zadru, a danas su iz gradske četvrti Ploča poručili: "Kasno HDZ u mjesne odbore stiže". S istog mjesta HDZ odgovara: "Dobrodošli SDP-ovci prvi put u Mjesni odbor Ploče pa makar i pred izbore".

Funkcioniranje mjesnih odbora u gradu Zadru postaje čini se jedna od značajnijih tema oko koje će se lomiti koplja u predizbornoj utakmici za lokalne izbore. I dok SDP gradsku vlast optužuje za nerad i nebrigu prema mjesnim odborima, štoviše kako tvrdi Darko Vrdoljak, potpredsjednik gradskog odbora SDP-a: Mjesni odbori su eutanazirani! Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Joso Nekić uzvraća: SDP-ov odnos prema mjesnim odborima je površan, neuvjerljiv, dociran s Trga pet bunara kako bi omalovažili sve ono što Grad radi, a drugi razlog je kako bi nekakva svoja isprazna obećanja poslali građanima.

A upravo zbog praznih obećanja starih više od dva desetljeća gradsku vlast proziva Goran Perović, povjerenik SDP-a za mjesni odbor Ploča: Gradonačelnik Božidar Kalmeta te 1994. godine obećao nam je rekonstrukciju u punom profilu ulice Put ploča, te dovođenja mjesnog groblja u uporabnu funkciju s pripadajućim ogradama, sanacijom postojećeg i potpunom legalizacijom u skladu sa zakonom Republike Hrvatske o grobljima.

U HDZ-u tvrde - obilazimo mjesne odbore praktično svakodnevno, razgovaramo s građanima, ne dolazimo samo kad su izbori - kazao je Darko Kasap podsjetivši na neke od projekata na tom području: Upravo sada se na Putu Ploča dovršava rekonstrukcija cjevovoda koja konačno rješava probleme u ljetnim mjesecima vodoopskrbe na području MO Ploče i Dračevca, rekonstruirane su crpne pumpe za sam vodovod, to je investicija vrijedna gotovo 800 tisuća kuna koja se u ovom trenutku zajedničkim snagama Grada Zadra i Vodovoda događa, HEP je nedavno postavio visokonaponski kabel u istoj toj ulici kako bi osigurao još bolju opskrbu električnom energijom za ovo područje, vrijednost toga također nadilazi pola milijuna kuna, ograda oko groblja ovdje u MO Ploče se dovršava ovih dana, dovršeno je idejno rješenje širenja groblja koje u ovom trenutku ide na licitaciju i projektiranje, ovdje uz samu Gradsku knjižnicu se projektira i praktički je gotov projekt izgradnje novoga igrališta... Prigradsko naselje doista živi standard centra - zaključio je Kasap.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.