Hrvatski radio

Radio Zadar

SDP Zadarske županije poslao poruku za Praznik rada

30.04.2020.

07:43

Autor: Filip Buzov

SDP Zadarske županije

SDP Zadarske županije

Foto: - / -

Iz županijske organizacije SDP -a uputili su priopćenje za javnost u povodu sutrašnjeg Međunarodnog praznika rada koji se ove godine zbog aktualne krize obilježava u posebnim okolnostima. Priopćenje prenosimo u cijelosti. .

Godinama smo čitali i slušali kako je u gradu Pagu organizirana tradicionalna proslava 1. svibnja, Praznika rada. Obilježavao se u Pagu  Praznik rada i tijekom Domovinskog rata, od završetka Drugog svjetskog rata nisu Pažani, zajedno sa svojim prijateljima, odustajali od prvosvibanjskih budnica i druženja uz fažol. U Pag su dolazili ljudi iz cijele Zadarske županije, prvenstveno SDP-ovci koji su bili i organizatori ovih proslava, ali i svi ostali koji se slažu s uvjerenjima da je borba za radnička prava ispravna i važna. Sve do ove godine. Iz svima poznatih razloga ove godine neće biti tradicionalnog obilježavanja 1. svibnja u gradu Pagu. Praznik rada ćemo ove godine svi proslaviti u svojim domovima sa svojim obiteljima. Međutim, svi smo svjedoci da je upravo u ovo vrijeme borba za radništvo i radnička prava važnije nego ikad. Vrijeme je kad radnici ostaju bez posla, mali i srednji poslodavci jedva sastavljaju kraj s krajem, a najbogatiji vrebaju priliku kako postojeću situaciju okrenuti u svoju korist. To što se ove godine nećemo družiti u Pagu, ne znači da će naš um zaboraviti i naše srce zanemariti obespravljene i osiromašene. Sretan vam Praznik rada! 

 

SDP Zadarske županije

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.