Hrvatski radio

Radio Zadar

Sedam novooboljelih u ZD županiji, stiže i cjepivo

26.12.2020.

10:13

Autor: HRT Radio Zadar

Sedam novooboljelih u ZD županiji, stiže i cjepivo

Sedam novooboljelih u ZD županiji, stiže i cjepivo

Foto: - / -

7 je novooboljelih osoba od koronavirusa na području Zadarske županije, a preminule su 3 osobe. Novozaražene osobe izolaciju provode na području gradova Zadar (5) i Biograd (1) te općine Posedarje(1).

Tijekom jučerašnjeg dana testirana su 22 uzorka, a pod aktivnim nadzorom je 2013 osoba. 

U Općoj bolnici Zadar od posljedica infekcije koronavirusom preminule su dvije muške osobe u dobi od 86 i 88 godina te jedna 86-godišnja žena. 

Na svim COVID odjelima u Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 58 pacijenata od kojih je 9 na respiratoru. U Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na moru na liječenju je 21 pacijent, a u Psihijatrijskoj bolnici Ugljan koronavirusom zaraženo je 27 pacijenata. 

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenja mjere samoizolacije. 

Stožer civilne zaštite Zadarske županije zaprimio je 5808 zahtjeva za izdavanje propusnica, a odobreno ih je 3816. 

Prve doze cjepiva protiv koronavirusa sutra stižu i u Zadarsku županiju kada i započinje cijepljenje najugroženijih skupina stanovnika. Prvih 210 doza bit će raspoređeno  tijekom sutrašnjeg dana u naša  4 najveća  doma za stare i nemoćne, a određena količina i za djelatnike hitne medicinske pomoći. Druga doza cjepiva očekuje se iza Nove godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.