Hrvatski radio

Radio Zadar

Sedmi međunarodni zadarski plesni festival

17.05.2018.

07:20

Autor: rzd

Sedmi međunarodni zadarski plesni festival

Sedmi međunarodni zadarski plesni festival

Foto: - / -

Plesna udruga Gesta predstavit će danas plesnu manifestaciju 7.Međunarodni zadarski plesni festival - in memoriam Nives Šimatović-Predovan, koji će se održati u subotu 19.05.2018. u Kazalištu lutaka Zadar s početkom u 19h.

 Zadar je domaćin plesnim ansamblima,umjetničkim školama,udrugama i klubovima koji njeguju različite plesne izričaje. Festival se organizira u sjećanje na gđu. Nives Šimatović-Predovan iz čijeg ansambla je proizašla Gesta. Cilj organizacije osim sjećanja na Nives, promicanje je  plesne umjetnosti u pozitivnom okruženju našeg grada. Ovakve plesne manifestacije su odličan promotor i našeg  grada i županije, ne samo u našoj zemlji nego i izvan nje. Zadar je proteklih godina zbog festivala ucrtan u kalendarima plesnih škola kao nezaobilazan događaj.

Na festivalu će nastupiti 19 ansambala iz Hrvatske i 4 iz susjednih nam Slovenije,Makedonije i Bosne i Hercegovine..Preko 260 plesača će nastupiti sa svojim koreografijama koje su zajedno sa svojim mentorima stvarali u protekloj godini. Plesni festivali su odličan teren za međusobno upoznavanje ansambala,moguće suradnje,razmjene iskustava obzirom da se radi o različitim plesnim izričajima kao što su balet,suvremeni ples,jazz dance, contemporary jazz,musical,etno,hip-hop,show dance….i dr.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.