Hrvatski radio

Radio Zadar

12:52 / 08.10.2020.

Autor: Anita Perica

Seljačka tržnica Zadarske županije obilježava sedam godina rada

Ilustracija - foto: HRT Radio Zadar, arhiva

Ilustracija - foto: HRT Radio Zadar, arhiva

Foto: - / -

Zbog korona-krize ove godine neće biti degustacija ni torte ali zato neće izostati bogata ponuda domaćih proizvoda i humanitarna akcija koju pripremaju u suradnji s Udrugom za autizam Zadar.

Projekt seljačke tržnice pokrenula je, podsjećamo, Zadarska županija uz podršku UNDP-a u rujnu 2013. godine s ciljem da se kupcima osigura izravan pristup kvalitetnim poljoprivrednim proizvodima s područja Zadarske županije, a proizvođačima olakša pristup tržištu. Danas 20-ak OPG-ova okupljenih u Udrugu Volim domaće svake subote ispred centra Supernova nudi svježe voće povrće sir, med i druge domaće proizvode, a put od polja do stola ne može biti kraći:

       Bere se i priprema u četvrtak i petak a u subotu vam je tu, znači ne može brže biti, jedino, ne znam, da idete u svoje polje - kazala nam je predsjednica Udruge Volim domaće Višnja Zelić uz poziv za humanitarnu akciju koju ove subote pripremaju u suradnji s Udrugom za autizam Zadar:

       Mi smo napravili 200 torbi, to su torbe pamučne koje su perive i koje će se višekratno koristiti, na njima piše Udruga Volim domaće, Seljačka tržnica Zadarske županije… U njih ćemo staviti svoje proizvode i djeca iz Udruge autizam Zadar nudit će ih zajedno sa svojim promotivnim materijalom, a naši kupci će izdvojiti koliko budu mogli i ta donacija ide za Udrugu autizam Zadar...

Zbog korona-krize ove godine neće biti degustacija ni torte ali veliko srce i pomoć naših sugrađana kada su humanitarne akcije u pitanju sigurno neće izostati.

 

Višnja Zelić - tonski isječak

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.