Hrvatski radio

Radio Zadar

Serijski lopov u desetak dana provalio u desetak firmi

12.11.2020.

09:40

Autor:

Hrvoje Jelavic/PIXSELL, ilustracija

Hrvoje Jelavic/PIXSELL, ilustracija

Foto: - / -

Zadarska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom, kojega sumnjiči za 11 teških krađa u razne poslovne, trgovačke i ugostiteljske objekte na području Zadra, kao i za kazneno djelo izazivanje nereda.

Naime, sumnjiči ga se da je dana 07./08. studenog 2020.godine u ulici Domovinskog rata najprije provalio u frizerski salon, odakle je ukrao novac, a potom i u prostorije obližnje agencije, odakle nije ništa ukrao te da je u istom razdoblju provalio i u knjigovodstveni servis u ulici Andrije Hebranga u Zadru, gdje također nije ništa ukrao.

Isto tako ga se sumnjiči da je 08. studenog u ulici Matije Gupca provalio u trgovinu trgovačkog društva, odakle je ukrao novac iz registar blagajne.

Također ga se sumnjiči da je 05. studenog na Benkovačkoj cesti provalio u trgovinu trgovačkog društva odakle je ukrao novac, a potom pokušao provaliti i u drugu trgovinu u istom objektu, u čemu nije uspio dok su na vratima nastala oštećenja. Te da je dana 05./06. studenog tijekom noći pokušao provaliti u ugostiteljski objekt u Varaždinskoj ulici

Nadalje sumnjiči ga se da je 26. listopada u noćnim satima u ulici Ivana Mažuranića provalio u ugostiteljski objekt 37-godišnje vlasnice, odakle je ukrao novac.

Policija ga sumnjiči i za provalu iz ožujka, kada je u ulici Hrvatskog sabora provalio u prostorije poslovnice trgovačkog društva, odakle je ukrao metalnu blagajnu. Jednako tako sumnja se da je provalio i u susjedne prostorije drugog trgovačkog društva, odakle nije ukrao ništa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.