Hrvatski radio

Radio Zadar

15:24 / 29.12.2015.

Autor: Filip Buzov

Šetnja šalterima postaje prošlost ?

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Šetnja od šaltera do šaltera u potrazi za informacijama za zadarske poduzetnike trebala bi postati stvar prošlosti. Razlog tome je novoosnovani Pozivni centar koji u njihovo ime traži odgovore i to na desetak mjesta, od gradske i županijske uprave, FINE do Porezne uprave.

Grad Zadar glavni je inicijator projekta - koji nosi naziv "Biz Ring". Na licu mjesta, u zadarskom Coworking centru, gdje se smjestio i ovaj novi Pozivni, kažu do informacija nikad lakše i brže. Sve što treba napraviti je nazvati telefonski broj 023 627 - 777.  Slavica Kosović, koordinatorica Pozivnog centra

Usluga funkcionira na način da vi pozivom na broj dobijete centralu pozivnog centra gdje vama koordinator centra zaprima vaš upit, zatim ga dalje preusmjerava kontakt osobi u nadležnoj instituciji koja odmah odgovara na upit. Odnosno ako je upit složeniji tada povrtanu informaciju dobivate u roku 48 sati.

Većina institucija je već umrežena, no projekt će zaživjeti punom parom u prvim tjednima Nove godine.

Nakon kratkog pojašnjenja,  poduzetnik, mag.ing.el. Josip Zrilić, ima samo riječi hvale. Dovoljno mu je kaže sjetiti se svojih početaka i obilaženja šaltera.

To je dugotrajan proces , zatim slijedi upoznavanje pojedinih službenika na šalteru, pamćenje njihovih imena, prezimena, vraćanje na iste.

Novu uslugu hvale i obrtnici. Stipe Knežević, predsjednik županijske Obrtničke komore

Puno nam to znači, sigurno da jednu osobu koju interesira financijska situacija zna se koga će dobiti u gradu Zadru, Odjel za financije, komunalije, odmah prespajaju u komunalije....

Hoće li sve ustinu zaživjeti kako se najavljuje pokazat će naravno vrijeme, do tada još jedna informacija kako ćete svoj upit uskoro moći ostaviti i na sekretarici telefona.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.