Hrvatski radio

Radio Zadar

Sigurno u prometu i Labirint života

24.05.2017.

08:37

Autor: HRT centar zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Zadru se održava državno natjecanje Sigurno u prometu. Danas će na Forumu biti postavljen prometno preventivni labirint nazvan Labirint života, kroz koji djeca biciklama trebaju proći od starta do cilja poštujući prometne znakove i propise.

Sigurno u prometu je prometno-edukativna akcija Hrvatskog autokluba, tijekom koje se učenici osnovnih škola, u dobi od 10 do 12 godina, obučavaju i natječu u poznavanju prometnih i sigurnosnih pravila te u vještini upravljanja biciklom u simuliranim prometnim uvjetima. 
Ovogodišnje, 25. državno natjecanje održat će se u Zadru, od 23. do 26. svibnja. Organizatori natjecanja su Hrvatski autoklub, Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a domaćin i suorganizator natjecanja je Autoklub „Zadar“. 
Škola domaćin je Osnovna škola Zadarski otoci, a sudjeluju ekipe iz svih županija i Grada Zagreba.  
Svečano otvorenje bit će u Osnovnoj školi Zadarski otoci, u četvrtak 25. svibnja u 9 sati nakon čega počinje praktični dio natjecanja. Isti taj dan u 18:30 u TN Zaton objaviti će se rezultati te dodjeliti nagrade i priznanja.
Svi sudionici skupa okupit će se danas u 17:30 na Forumu gdje će snimatelj Šime Strikoman snimiti Milenijsku fotografiju.
 
 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.