Hrvatski radio

Radio Zadar

Sigurnost prije svega , ali odluka je na roditeljima

21.08.2017.

10:51

Autor: Suzana Dražić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarske srednje škole odluku o otkazivanju maturalnog putovanja u Španjolsku prepustit će roditeljima. Za sutra je u više srednjih škola zakazan roditeljski sastanak na kojem će biti donesena konačna odluka o putu u Španjolsku.

 Mišljenje škola je da bi trebalo odustati od puta ali odluka je ipak na roditeljima. 

 Ni u kojem slučaju nas ne zanima ni novac, ni uplaćeni iznos agencijama. Zanima nas samo  sigurnost  djece i  stav  roditelja. Dakle, roditelji odlučuju. Moja je preporuka,  kao ravnatelja škole , da se u takvom ozračju ne ide u Španjolsku, da se nađe alternativa,  da se odgodi ekskurzija za neko drugo vrijeme, ali kažem ako roditelji odluče da će ići oni će ići, ako roditelji odluče da se ne ide onda se u Španjolsku neće ići, izjavio je za Radio Zadar ravnatelj Gimnazije "Vladimira Nazora" Rade Šimičević.

    Ravnateljica Gimnazije " Franje Petrića" Blanka Pedišić ističe kako je svaka ekskurzija rizik:

    Svugdje je rizik, rizik je samo putovanje, toliko djece na jednom mjestu... Vrijeme je odavno da se razmisli uopće o smislenosti ekskurzija , ali to je malo ozbiljnija tema. Svi smo mi sada pametni i dajemo preporuke i peremo ruke jer je rizik prevelik. Može se dogoditi svašta, a može se dogoditi ništa. Što se nas tiče roditelji su ti koji u konačnici donose odluku.

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.