Hrvatski radio

Radio Zadar

Šime: "Ponosan sam što sam s Voštarnice." Prvake primio i Kalmeta.

01.03.2016.

14:06

Autor: Filip Matijević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Igor Marenić i Šime Fantela svjetski prvaci u klasi 470 sinoć su stigli u Zadar i u svom gradu proslavili zlato osvojeno u argentinskom San Isidru. Zadrani su ih sinoć na Narodnom trgu dočekali bakljadom, a jutros ih je primio i gradonačelnik Božidar Kalmeta.

Dočekani su ovacijama, kako i priliči svjetskim prvacima i najuspješnijim hrvatskim sportašima. Ponosni, ali skromni Šime Fantela i Igor Marenić od brojnih osvojenih odličja ističu upravo ovo kao najdraže:
Preponosni smo! Ja sam preponosan što sam Zadranin, što sam sa Voštarnice i što imamo priliku pronosit` ime grada po cijelom svijetu. Naša najveća medalja u kolekciji je ova - svjetsko zlato, ali baš iz ove godine, olimpijske 2016.!
Zlato je osvojeno, ali ono je već iza njih jer su u glavama već usmjereni na Olimpijske igre u Riju, kaže Marenić:
Do prilike da ispunimo te naše sportske snove ima još pet mjeseci i ovo prvenstvno nam je pokazalo da smo na pravom putu i nadam se da ćemo održati ovaj kontinuitet još pet mjeseci.

Svjetske prvake je jutros primio zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta, koji je istaknuo: Ja mislim da u ovoj vijećnici nije bilo još uspješnijih sportaša nego što ste vi. Izrazio je zahvalnost što na najbolji način pronose svijetom hrvatsko i zadarsko ime i dodao:
Ja bih htio samo da svi u ovom gradu shvate koliko je to, ustvari, teško. Koliko je teško postati prvak svijeta.
Šime Fantela:
Sad bi bilo lijepo u budućnosti da mi ostavimo nešto više ovom gradu. Ako Bog da pa nas služi zdravlje, možda uvesti u škole da dicu naučimo i više oko mora, ipak smo pomorska zemlja.
Uz čestitke na osvojenom, nadamo se da će Marenić i Fantela ostvariti svoj životni san i okititi se zlatom i na nadolazećim Olimpijskim igrama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.