Hrvatski radio

Radio Zadar

Sindikat: Plaće u bolnici kasnile

21.11.2013.

14:18

Autor: fb

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon napisa u medijima kako su nekim liječnicima štrajkašima znatno umanjene plaće za listopad, provjerili smo kakvo je stanje u zadarskoj Općoj bolnici. Povjerenica zadarske podružnice Liječničkoga sindikata dr. Milka Hoti - Matešić, kaže kako su plaće za listopad stigle sa zakašnjenjem, na dan 15.studenog, no da ne može tvrditi da je na njihov izračun utjecao štrajk.

No, problem umanjenih plaća, ističe dr.Matešić, postoji već dva mjeseca, oko čega se spore s ravnateljstvom, a u planu je i tužba. 

"Mi se sa strane sindikata, dakle djelatnici i 206 liječnika, ne slažemo oko načina izračuna plaće sa ravnateljstvom, to je druga stvar, ali ne mogu reći da je izvršen pritisak niti da je zbog štrajka i takvog nečeg plaća umanjena niti da su ljudi oštećeni zato što su bili u štrajku i što nisu radili, to nije nigdje vidljivo na platnim listama, utuživ je ovaj način obračuna i prikazivanja sati, jer nešto ne može nestati." - istaknula je dr. Matešić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.