Hrvatski radio

Radio Zadar

Sindikat pomoraca: Uočena splav na Atlantiku

09.10.2019.

16:38

Autor: HRT

izvor: Facebook/BOURBON RHODE RESCUE

izvor: Facebook/BOURBON RHODE RESCUE

Foto: - / -

Opet dobra vijest s Atlantika. Šest brodova koji pretražuju područje iznenada su promijenili rutu i svi su krenuli prema istome smjeru. Satelitske snimke uočile su splav na Atlantiku, što je potvrdio glavni tajnik Sindikata pomoraca Neven Melvan.

Dobili smo informaciju da je splav uočena preko satelitskih snimaka u dijelu Atlantika koji se upravo pretražuje. Budući da slika sa satelita dolazi s dva sata zakašnjenja, upućena je šira flota kako bi pretražila to područje i pronašla tu splav. To je za sada sve što znamo, a informacija je točna, pouzdana i sigurna, tako da se možemo ponovno nadati, ali naravno uz određeni oprez dok ta splav ne bude pronađena i vidimo što je tu, izjavio je Melvan za Hrvatski radio. 

Tijekom posljednjih sati na stranici koja prati kretanje brodova Marine Traffic može se vidjeti da je nekoliko brodova promijenilo kurs kojim su plovili te izgleda da se kreću prema istom mjestu.

Pomorci u grupi Bourbon Rhode Rescue na Facebooku to su protumačili kao mogućnost da je splav ili više njih, na kojima bi mogli biti nestali pomorci na čelu s hrvatskim kapetanom potonulog broda Bourbon Rhode Dinom Miškićem, locirana. Međutim, uskoro su admini grupe pozvali na suzdržanost u širenju neprovjerenih informacija.

Neven Melvan

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.