Hrvatski radio

Radio Zadar

Sindikat pregovarao o povećanju plaća u Liburniji

02.03.2019.

07:37

Autor: HRT Radio zadar

Sindikat pregovarao o povećanju plaća u Liburniji

Sindikat pregovarao o povećanju plaća u Liburniji

Foto: - / -

Sindikalni predstavnici zahtijevaju fiksiranje boda koji utječe na izračun plaće, te povećanje osnovice – minimum 10% koja utječe na izračun plaće i svih dodataka na plaću, za sve radnike Liburnije d.o.o. - navodi se u priopćenju koje objavljujemo u cijelosti:

Po zamolbi predstavnika SSSH, SPIVH-a i Podružnice SPIVH-a pri Liburniji d.o.o. Zadar za prijem kod gradonačelnika Grada Zadra, a u svezi zahtjeva radnika Liburnije za povećanjem plaća, adekvatnog reguliranja i isplate prekovremenog rada, noćnog rada, te nastavka kolektivnih pregovora u svezi izmjena i dopuna KU,dana 28. veljače 2019. godine održan je sastanak predstavnika Sindikata i Grada Zadra, sa direktorom Liburnije d.o.o. Zadar.

Sa sindikalne strane sastanku je nazočio predsjednik SPIVH-a Stjepan Lisičak, pravni povjerenik TU SSSH Zadar Vedran Uranija, sindikalni povjerenik Podružnice SPIVH-a pri Liburniji d.o.o. Zadar Marin Sikirić, uz predstavnike drugog Sindikata – Udruge sindikata vozača i prometnih radnika, a sa strane Grada Zadra nazočio je zamjenik gradonačelnika g. Ante Babić, uz direktora Liburnije d.o.o. Zadra g. Edvina Šimunova, a gradonačelnik g. Branko Dukić zbog drugih obveza nije nazočio sastanku, već je nakratko pozdravio sve sudionike.

 Sindikalni predstavnici postavili su i obrazložili svoje zahtjeve za fiksiranje boda koji utječe na izračun plaće, te zatražili povećanje osnovice – minimum 10% koja utječe na izračun plaće i svih dodataka na plaću, za sve radnike Liburnije d.o.o., kao i izmjene i dopune Kolektivnog ugovora u svezi reguliranja tjednog odmora, noćnog rada, putnih troškova i dr.

Zamjenik gradonačelnika je predložio da sindikalni predstavnici upute i službeni zahtjev Gradu Zadru u svezi navedenih pitanja, što je prihvaćeno i što će sindikalni predstavnici žurno učiniti, a koji se poglavito odnose, kako je apostrofirano na fiksiranje boda koji utječe na izračun plaće, te povećanje osnovice – minimum 10% koja utječe na izračun plaće i svih dodataka na plaću, za sve radnike Liburnije d.o.o.

Nakon očitovanja nadležnih iz Grada Zadra u svezi sindikalnih i radničkih zahtjeva, sindikalni predstavnici će odlučiti o eventualnim daljnjim sindikalnim i pravnim aktivnostima.

 

            U Zadru, 01. ožujka 2019. godine

 

 

            pravni povjerenik                                           sindikalni povjerenik

            Teritorijalni Ured                                           Podružnice SPIVH-a

            SSSH Zadar                                                  pri Liburniji d.o.o. Zadar

            Vedran Uranija                                              Marin Sikirić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.