Hrvatski radio

Radio Zadar

Sinovčić odlučio priznati krivnju i nagoditi se s USKOK-om

25.09.2018.

14:30

Autor: HRT

foto: HRT

foto: HRT

Foto: - / -

Gotovo četiri godine nakon početka istrage - neočekivani obrat u aferi "Ribar". Na pripremnom ročištu trebao se odrediti početak suđenja zadarskom poduzetniku Reni Sinovčiću, bivšim poreznicima Jurlini i Mučaj te još petorici optuženih.

Tereti ih se da su u predstečajnoj nagodbi iz medijske kuće VOX i NK Zadra izvukli više od 120 milijuna kuna. No prvooptuženi Sinovčić odlučio je priznati krivnju i nagoditi se s USKOK-om.

Zamjenik ravnateljice USKOK-a Krešimir Ostrogonac najavio je kako će biti obavljeni pregovori s prvookrivljenikom i njegovom obranom. "Ovisno o rezultatu pregovora bit će sklopljen sporazum ili neće biti sklopljen", dodao je. 

"Prvookrivljeni je pokrenuo postupak sporazumijevanja s optužbom. Iduće ročište  bit će održano 19. listopada", potvrdila je Sinovčićeva odvjetnica Ivana Benički Ložnjak. "Utakmica se igra, u nogometnom žargonu", poručio je Reno Sinovčić koji kaže da imaju neke svoje argumente i prijedloge.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.