Hrvatski radio

Radio Zadar

Šire se okusi i mirisi zadarskog kraja

27.03.2018.

14:34

Autor: HRT Radio Zadar/Zadarska županija

Šire se okusi i mirisi zadarskog kraja

Šire se okusi i mirisi zadarskog kraja

Foto: - / -

U sklopu projekta Zona - okusi i mirisi zadarskog kraja održana je prva edukativna radionica namijenjena kuharima zadarskih restorana sa ciljem zajedničke suradnje i promocije tradicionalnih autohtonih jela našeg podneblja kao i popularizacije gastronomske ponude.

Zadarska županija je sastavni dio mediteranskog kulturnog kruga pa je samim time i mediteranska prehrana jedno od obilježja ovoga prostora. Kroz ovaj projekt želimo omogućiti da se u restoranima Zadarske županije nađu sezonska mediteranska jela na zasebnim jelovnicima koja bi reklamirala okuse i mirise Zadarskog kraja. Naglasak je upravo na njihovoj izvornosti, lokalnom porijeklu i dostupnosti ovisno o sezoni, berbi ili ulovu.
Edukativnu radionicu vodio je poznati kuhar  David Skoko u suradnji s  Renatom Kraljevom koji su svojim iskustvom pokušali prenijeti znanje zadarskim ugostiteljima. Na edukaciju su se odazvali kuhari   restorana: Harbour, Restoran Groppo, Hedonist,  Hotel Mediteran, Restoran Roko, Restoran Foša i  Restoran Pijat. 


Na sljedećoj radionici planiramo uključiti obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) kako bi se  povezali sa zadarskim restoranima sa ciljem zajedničke suradnje i nabavke domaćih lokalnih proizvoda.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.