Hrvatski radio

Radio Zadar

Sirene s brodova Jadrolinije odat će se počast preminulima u potresu

02.01.2021.

10:42

Autor: rzd

Foto/Toni Pajkin

Foto/Toni Pajkin

Foto: - / -

Dan žalosti bit će obilježen sirenama sa svih brodova flote Jadrolinije i to u 12:19 sati te spuštenim zastavama na pola koplja. Organizirana je i humanitarna akcija djelatnika Jadrolinije koji će od plaće za prosinac moći izdvojiti željeni iznos za pomoć stradalim obiteljima

 

Kako bi se pomoglo stradalima u potresu na području Sisačko – Moslavačke županije, Jadrolinija je donijela Odluku o oslobađanju plaćanja putnih karata za vozila koja sudjeluju u prijevozu humanitarne pomoći, vozila DVD-a, HGSS-a te volontera koji odlaze kao pomoć na potresom nastradalo područje.

Zbog evidencije besplatnog prijevoza potrebno je dostaviti naziv organizacije, ustanove, udruge ili ime i prezime, registarsku oznaku, tip vozila, datum putovanja te luku ukrcaja na e-mail passdept_h@jadrolinija.hr.
Osim besplatnog prijevoza za humanitarnu pomoć, besplatan prijevoz imaju sve osobe s pogođenih područja koje putuju prema otocima uz predočenje osobne iskaznice.

Uz stavljanje svojih usluga na raspolaganje, organizirana je i humanitarna akcija djelatnika Jadrolinije koji će od plaće za prosinac moći izdvojiti željeni iznos za pomoć stradalim obiteljima. Uz prikupljene donacije djelatnika, donaciju će uplatiti i Jadrolinija. Sva prikupljena novčana sredstva bit će uplaćena na račun koji je Vlada Republike Hrvatske otvorila za donacije financijskih sredstava u akciji "Pomoć za obnovu nakon potresa".

Dan žalosti bit će obilježen sirenama sa svih brodova flote u 12:19 sati te spuštenim zastavama na pola koplja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.