Hrvatski radio

Radio Zadar

Sjednica GV-a Zadra: Od spomenika na Muraju do epidemije koronavirusa

28.10.2020.

07:50

Autor: Filip Buzov

Marko Dimic/PIXSELL

Marko Dimic/PIXSELL

Foto: - / -

Za danas je sazvana sjednica zadarskog Gradskog vijeća koja se uz stroge epidemiološke mjere organizira u multimedijalnoj dvorani Novog kampusa Sveučilišta u Zadru .

Polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna čiji su prihodi značajno pali uslijed aktulane epidemije koronavirusa,  izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja stambeno-poslovnog naselja uz Murvičku cestu, odluka o prodaji pet poslovnih prostora u vlasništvu grada na adresi Ljudevita Posavskog - neke su od točaka Dnevnog reda. 

S obzirom na pojedine istupe oporbenih vijećnika preko društvenih mreža - očekuje nas vrlo vjerojatno još jedna burna sjednica.

Izdavajmo prigovor SDP-ova Daniela Radete koji je na svom Facebook profilu, uz ostalo naveo kako HDZ na već definirani dnevni red po žurnom postupku dodaje točku koja se odnosi na raspravu o uklanjanju spomenika koji se na Muraju nalazi više od 30 godina, dok istodobno nema prijedloga za nove mjere koje bi umanjile štetu građanima uzrokovanu pandemijom koronavirusa.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.