Hrvatski radio

Radio Zadar

Sjednica zadarskog GV-a na Valentinovo, još se utvrđuje dnevni red

06.02.2023.

12:52

Autor: Filip Buzov

Marko Vučetić

Marko Vučetić

Foto: Studio 4 / HRT

Poznat je datum održavanja sjednice zadarskog Gradskog vijeća, prve nakon odluke gradonačelnika o financiranju nužnih rashoda za razdoblje od tri mjeseca, odnosno obustave novog proračuna.

Sjednica će se održati idućeg utorka, 14. veljače, a datum je s namjerom odabrao predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić jer se tada slavi - Valentinovo. A evo što je, uz ostalo, sazivanjem sjednice na Dan zaljubljenih Vučetić htio poručiti uz napomenu kako on ne smatra kako je grad blokiran kako tvrdi gradska vlast.  


Namjerno sam, ironijski odredio da sjednica bude na Valentinovo, da se suočimo s tom paradoksalnom i neiskrenom situacijom u kojoj imamo suprotstavljene strane, izvršne vlasti koja optužuje predstavničko tijelo, odnosno Gradsko vijeće da bojkotira Zadar, a s druge strane imamo predstavničko tijelo koje poziva gradonačelnika da podnese ostavku, a gradonačelnik istovremeno poziva GV da podnese ostavku, dakle to je jedno paradoksalno, licemjerno, neiskreno stanje, u kojem politički akteri nisu u stanju preuzeti odgovornost za vlastite političke čine.

Marko Vučetić, predsjednik GV -a grada Zadra

A Dnevni red sjednice još uvijek nije utvrđen. Već je poznato kako pojedine oporbene političke opcije kao rješenje ove izvanredne situacije predlažu rebalanas proračuna dok gradonačelnik poziva na povlačenje spornih amandmana. Hoće li se ovi i slični prijedlozi naći na Dnevnom redu još uvijek nije poznato, no s obzirom na ranije medijske istupe glavnih aktera teško je za očekivati. Ono što je za sada dogovoreno je točka oko imenovanja članova Upravnog vijeća Znanstvene knjižnice i izmjene vezane za Tehničku školu odnosno u cilju izgradnju Tehničkog školskog centra.

tonska izjava

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.