Hrvatski radio

Radio Zadar

Sjednica županijske skupštine ponovo prekinuta

04.10.2019.

12:45

Autor: HRT Radio Zadar

Sjednica županijske skupštine ponovo prekinuta

Sjednica županijske skupštine ponovo prekinuta

Foto: - / -

Sjednica zadarske Županijske skupštine je prekinuta nakon Aktualnog sata i nakon sto nisu prošle izmjene i dopune proračuna za 2019. godinu. Predlagatelj je povukao i prijedlog o razrješenju v.d. ravnateljice Narodnoga muzeja, jer je to već učinio Ured državne uprave.

Trebao je to biti nastavak sjednice koju je prije 10 dana, zbog dobacivanja iz klupe vijećnika Ante Rubeše, prekinuo predsjednik skupštine. Tijekom aktualnog sata oporba je najčešće spominjala imenovanje Renate Peroš i troškove Narodnoga muzeja. Vijećnicima Akcije mladih Marku Pupiću Bakraču i SDP-ovoj Radoslavi Gregov odgovorio je župan Božidar Longin.

Spominjala se i koncesija u teretnoj luci Gaženica, nagrada u Hamburgu, a Rudolfa Dvorskog iz MODES-a zanimala je prodaja županijske imovine i davanje u zakup imovine biogradske bolnice.  Župan Longin odgovorio je kako nitko nikakvu prodaju ne može provesti bez suglasnosti Županijske skupštine. 

Otvoreno je i pitanje gospodarenja poljoprivrednim zemljištem lokalnih uprava i samouprava. Postoje li planovi upravljanja pitao je nezavisni Mladen Meštrović. 

Iako je župan obećao odgovore na pitanja o Narodnom muzeju, razrješenje v.d. ravnateljice Renate Peroš je povučeno, jer je to već obavio Ured državne uprave, a kako nije prošao rebalans proračuna, oporba je ustvrdila kako HDZ nema dovoljno ruku.

Marjana Botić i Ivan Matić predložili su da se raspravi barem o onim točkama koje su bitne poduzetnicima, no to nije prihvaćeno. 

Na kritike kako se u Skupštini rješavaju HDZ-ova unutarstranačka trvenja opovrgnuo je Željko Šoša.   

Željko Lončar, predsjednik Skupštine, nije imao drugu opciju osim sazvati nastavak sjednice za idući četvrtak.

izvještaj Vladimira Šetke

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.