Hrvatski radio

Radio Zadar

Škabrnjani: Mladić je zanat krvnika ispekao u Hrvatskoj

22.11.2017.

14:24

Autor: Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nažalost Mladić nije osuđen za zločine u Hrvatskoj, a napravio ih je puno od Šibenika, Zadra do Sinja. Škabrnja je samo jedno od mjesta gdje će biti zapamćen po stravičnom zločinu. Nadin, Kijevo, područje Sinja - mjesta su gdje su srpska paravojska, rezervisti i JNA počinili brojne zločine.

Nisam zadovoljan. Je doživotna, ali di će je služiti? U samici dok je živ, bez sunca i zraka i mjeseca i nek' mu voda kapa na glavu, bila je prva rekacija jednog mještanina Škabrnje. I drugi se slažu da je krvnik Mladić zaslužio doživotni zavor. No Vladi Brkiću, koji je izgubio šestoro bližih članova obitelji puno bi više značila da je Mladić kažnjen i za pokolj u Škabrnji. Zadovoljština prava u meni nije, jer smo mi kao Škabrnja izostavljeni i ni jednom riječju nismo spomenuti, iako svi znamo da je to po njegovu naređenju, da su njegovi apaši i krvnici klali i ubijali po Škabrnji, kaže Brkić.

Upravo u Škabrnji Mladić je ispekao zanat zločinca. Bila je to samo uvertira za sva zlodjela po Bosni i Hercegovini. Na to podsjeća ratni zapovjednik škabrnjskoga bataljuna Marko Miljanić. On već 25 godina upozorava na isto - za Škabrnju još uvijek nije odgovarao nitko. I nisu nam za ovo krivi ni Srbi, ni međunarodna zajednica, nego sami mi, znači hrvatsko pravosuđe, hrvatska diplomacija i hrvatske Vlade od prve do zadnje danas, kaže Miljanić. Kao vojnik i časnik, Miljanić je komentirao i Mladićevo ponašanje na izricanju presude. Pa vidi se razlika između suđenja našim generalima, časnom generalu Anti Gotovini, Mladenu Markaču i ostalima. Kako su oni primili svoju prvu presudu i tako stali uspravno, da je časno bilo gledati svoje junake kako primaju presudu, a vidjeli ste što radi balkanski krvnik, prokomentirao je Miljanić.

Iako je jučer stigla vijest o podizanju kaznenih prijava u Beogradu, u Škabrnji ne vjeruju da će netko i biti optužen i osuđen.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.