Hrvatski radio

Radio Zadar

Skakao s jedrilice pa završio u zadarskoj Općoj bolnici

19.07.2022.

19:17

Autor: Hina/HRT Zadar

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Srecko Niketic / Pixsell

Službenici Lučke kapetanije Zadar izvršili su u koordiniranoj akciji evakuaciju i hitan medicinski transport ozlijeđenoga mlađeg putnika jedrilice "Gustac" koji je teže ozlijeđen u predjelu prsišta prilikom pokušaja skoka u more, sa sjeverne strane otoka Sestrunja.

Evakuaciju pacijenta i hitan medicinski transport prema Općoj bolnici Zadar organizirala je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) u suradnji sa Lučkom kapetanijom Zadar, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.


Zahtjev za medicinskim transportom ozlijeđenog uputio je voditelj jedrilice u utorak u 12,26 sati posredstvom Državne uprave za zaštitu i spašavanje, slijedom čega je iz nadležnosti MRCC Rijeka pokrenuta koordinirana MEDEVAC akcija u suradnji sa LK Zadar.Službenici zadarske Lučke kapetanije ozlijeđenog su evakuirali s jedrilice i prevezli u Zadar, gdje su pristali u 13,45 sati i predali ga djelatnicima Hitne medicinske pomoći Zadar u daljnje medicinsko postupanje prema Općoj bolnici Zadar.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.