Hrvatski radio

Radio Zadar

Škifić podnio ostavku, na čelu LU Zadar privremeno Štambuk

14.02.2022.

14:35

Autor: V.Š./Radio Zadar

Robert Škifić podnio ostavku

Robert Škifić podnio ostavku

Foto: Dino Stanin / Pixsell, arhivska fotografija

Robert Škifić, koji je od 2017. godine na čelu Lučke uprave Zadar, danas je podnio ostavku koja je prihvaćena na sjednici Upravnoga vijeća.

 

Prije samo godinu dana Robert Škifić natjecao se za drugi mandat na čelu Lučke uprave Zadar, te je tada ponovo izabran na tu funkciju. Zašto je iznenada podnio ostavku, za sada ostaje nepoznato. 


No, poznato je da je njegovu ostavku prihvatilo Upravno vijeće. To nam je potvrdila Nina Perko, ravnateljica Uprave pomorstva u Ministarstvu mora. 


Ta odluka će stupiti na snagu za tri dana i odmah je donesena odluka o raspisu natječaja za novog ravnatelja. Dok je gospodin Škifić u ostavci, za privremeno upravljanje nad Lučkom upravom dano je ovlaštenje zamjeniku gospodinu Štambuku, rekla nam je Perko. 


No bit će promjena i na čelu Upravnoga vijeća Lučke uprave Zadar, kojim sada kao predstavnik RH, predsjedava župan Božidar Longin. Razlog je izmjene Zakona o sprečavanju sukoba interesa. 


Prema tome je rok od šezdeset dana da svi načelnici, gradonačelnici i župani koji su imenovani u upravljačka tijela javnih ustanova sami odstupe, odnosno imenuju svoje zamjene, jer prema tom Zakonu više ne mogu obnašati te dužnosti, pojasnila je Perko. 


A u Upravnom vijeću LU Zadar je osmero članova - petero predstavnika RH, te po jedan Županije, Grada i koncesionara.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.