Hrvatski radio

Radio Zadar

Skijama "Iške kraljice" stigli tableti za osnovce

24.01.2018.

13:42

Autor: Suzana Jakšić Mandić

foto MO Veli Iž

foto MO Veli Iž

Foto: - / -

Kao rezultat skijaške utrke "Iška kraljica" danas su predstavnici Mjesnog odbora Veli Iž svim učenicima područnog odjela Osnovne škole Zadarski otoci na Ižu uručili nove tablete. Završnica je to atraktivne noćne utrke koja je 23.prosinca prošle godine na otok dovela blizu tisuću posjetitelja.

 Za veliku snježnu feštu tada je na Iž iz Lovinca dopremljeno 60 tona snijega. Osim predsjednika Mjesnog odbora Veli Iž Siniše Kulišića koji je osmislio i organizirao događaj te ga priključio manifestaciji „Advent u Zadru“, ruku pomoći dobio je od Grada Zadra kojemu Iž administrativno pripada kao Mjesni odbor, te od Turističke zajednice Grada Zadra koja se također uključila u cijelu priču.

8 tableta vrijednosti 6 i pol tisuća kuna samo je prvi dio opreme koju će školarci dobiti zahvaljujući donacijama prikupljenima od sponzora utrke, kaže Siniša Kulišić.  Još 15 tisuća kuna uložit će se u nabavku školskih pomagala te isto toliko i za sportsku opremu.  Neobična iška ideja tako završava na najbolji mogući način - na radost najmlađih Ižana.  

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.