Hrvatski radio

Radio Zadar

Skoblar: prepoznali važnost zračnih prijevoznika

20.07.2013.

08:35

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Frane Skoblar na sjednici Vijeća HTZ-a kazao kako u Zadru i Zadarskoj županiji sezona protječe bez većih problema s obzirom na to da su na vrijeme prepoznali važnost i investirali u suradnju sa zračnim prijevoznicima. Smatra kako će ova sezona teško nadmašiti lanjsku rekordnu

Na sjednici Vijeća Hrvatske turističke zajednice na kojoj se komentirao dosadašnji tijek sezone, član Vijeća Frane Skoblar - direktor zadarskog Turisthotela naglasio je da će ova sezona teško nadmašiti lanjsku rekordnu, a da bi bilo sjajno kad bi ponovila te rezultate, čemu bi se, vjeruje, mogli približiti ako kolovoz prođe bez minusa i ako se ostvare dobre najave za rujan i posezonu. U Zadru i županiji nema većih problema s obzirom na to da su, kako je dodao, na vrijeme prepoznali važnost i investirali u suradnju sa zračnim prijevoznicima.

Komentirajući podatke o padu broja turista, ministar turizma Darko Lorencin rekao je da treba pričekati kraj mjeseca...

"Po mnogo čemu ova je turistička sezona specifična i teško usporediva s lanjskom, pa tako i u fizičkim pokazateljima koji su u prvom dijelu srpnja u nekim regijama i smještajnim kapacitetima slabiji, u nekim bolji od lanjskih, tako je i po tržištima, ali se dodatnim mjerama nastoji utjecati na tržišta te ublažiti eventualne minuse"

izjavio je ministar turizma i predsjednik Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Darko Lorencin nakon završetka sjednice Turističkog vijeća HTZ-a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.