Hrvatski radio

Radio Zadar

Skok u spužve u Briševu

24.03.2016.

11:42

Autor: Jelena Tomac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarski skakači u vodu zimski bazen vidjeli su uglavnom na slici, ali ne odustaju, skaču, a ostaju suhi. Da je to moguće, dokazali su u mjestu Briševu. Pogledajte kako.

Priprema, pozor, skok - u spužvu!
Daleko od vode, na ovaj se način zadarski skakači pripremaju za natjecanja.

Prvo ide ovaj početni dio, to je ovo razgibavanje, onda idemo skakati. Pa ono, ne bojiš se nikako, možeš skočit što god želiš samo ne na glavu. - kaže Matej Neveščanin iz KSV-a Zadar.

To je stvarno nešto što je sasvim normalno , to je jedna metodika priprema za skokove u vodu i svaki bolji centar za skokove u vodu u europi i svijetu ima ovakav bazen sa spužvom i trampolinima. - objašnjava trener kluba Marko Sutlović.

U Hrvatskoj, oni su jedini. Nebrojeno komada spužve nabacano na madrace i mrežu za dodatnu amortizaciju u bazenu dubokom oko metra. Ozlijediti se, gotovo je nemoguće, a osjećaj poseban.

Pa super je, kao da skočiš u oblak meki. - govori Lora Magaš.

Totalno je drukčije, tamo skačeš u vodu, ode u spužvu, nije isto.
Da li je ovo dobra priprema za vodu?
Je, jako dobra - kaže nam Roko Sipina.

Osim odličnih uvjeta za suhi dio treninga, klub je dobio i nove, mlade nade. Otvaranjem podružnice u Briševu, za ovaj sport zainteresirala su se i djeca iz okolnih mjesta.

Dugo godina ovaj prostor je bio prazan i ja sam više nego oduševljen s ovim što se dogodilo u ovom prostoru. - kaže načelnik općine Poličnik, Davor Lončar.

Hana Kovačević i Roko Sipina trenutačno se pripremaju za Europsko juniorsko prvenstvo. Klub godinama niže sportske uspjehe, i nema sumnje da će tako i nastaviti. Jer nova znanja i vještine zadarski skakači ovdje upijaju s lakoćom. Reklo bi se, baš poput spužve.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.