Hrvatski radio

Radio Zadar

Skuplje katamaranom

01.07.2013.

10:48

Autor: sjm

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Katamaranske linije za otočane u prosjeku poskupile 9 - 13 posto, a za sve ostale putnike 30-ak posto. Primjerice, do Molata putnici su plaćali 28, a od jučer 40 kuna, dok je cijena brozobrodske linije iz Zadra do Silbe za one koji nisu stalni žitelji otoka s 30 skočila na 50 kuna.

Agencija za obalni linijski pomorski prijevoz najavljivala je kako će od danas poskupiti karte na brozobrodskim linijama prema otocima. Kako su nam javili naši slušatelji , otočani su već jučer morali plaćati skuplje karte. Evo kako nam je to komentirao v.d.ravnatelja Agencije za obalni linijski pomorski promet Ivan Franičević.

"Jučer su na snagu stupli novi koncesijski ugovori koji traju do 31.12.2016.godine, potpisani su prošli tjedan u Splitu, oni su punovažeći i oni podrazumijevaju nove cijene, pa su neki brodari te cijene počeli naplaćivati od jučer." 


Ravnatelj Franičević navodi kako su katamaranske linije za otočane u prosjeku poskupile 9 - 13 posto, a za sve ostale putnike 30-ak posto. Primjerice, do Molata putnici su već plaćali 28, a od jučer 40 kuna, dok je cijena brozobrodske linije iz Zadra do Silbe za one koji nisu stalni žitelji s 30 skočila na 50 kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.