Hrvatski radio

Radio Zadar

"Skupo" gorivo magnet i za kradljivce

20.06.2022.

10:07

Autor: PU zadarska

ilustracija

ilustracija

Foto: Luka Stanzl / Pixsell

Dana 15/16. lipnja u Biogradu, nepoznati počinitelj provalio u teretno vozilo-autobus u vlasništvu trgovačkog društva, odakle je iz rezervoara otuđio gorivo.

Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.


Nije to jedina krađa protekli dana...Sa subote na nedjelju u Novigradu, nepoznati počinitelj provalio u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva, odakle je otuđio razne duhanske proizvode.

Materijalna šteta će biti naknadno utvrđena, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.


Sa subote na nedjelju u Poličniku, nepoznati počinitelj provalio u kuću u izgradnji 30-godišnje vlasnice, odakle je otuđio razni građevinski materijal.

Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.


Krađa

U četvrtak, 16. lipnja u Zadru, u ulici Majstora Radovana, nepoznati počinitelj je otuđio mobitel 18-godišnjeg državljanina Francuske

Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

U subotu, 18. lipnja u Zadru, u ulici Ante Starčevića nepoznati počinitelj je otuđio bicikl 18-godišnjeg vlasnika.

Materijalna šteta iznosi preko tisuću kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

U nedjelju, 19. lipnja u Zadru, u ulici Petra Skoke nepoznati počinitelj je otuđio bicikl 22-godišnjeg vlasnika.

Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

Krađe bicikla - savjeti i upozorenja građanima

Praćenjem stanja sigurnosti, zamijećeno je kako u ljetnim mjesecima dolazi do većeg broja krađa bicikala, koje zbog povoljnih vremenskih prilika sve više građana i turista koristi kao prijevozno sredstvo.

Budući da pritom vrlo često zaborave poduzeti neke osnovne mjere samozaštite, Policijska uprava zadarska savjetuje građane kako spriječiti da postanu žrtvom krađe bicikla, a u slučaju da do toga ipak dođe, kako olakšati policiji traganje za počiniteljem:

• fotografirajte svoj bicikl,

• fotografirajte ili zapišite tvornički broj bicikla, broj okvira ili neke druge uočljive karakteristike po kojima će se bicikl u slučaju krađe moći lakše identificirati i pronaći,

• uvijek držite bicikl zaključan ili pod nadzorom,

• u kampovima bicikl ostavite na predviđenom i osiguranom mjestu ukoliko postoji, odnosno u blizini recepcije, gdje se uglavnom nalaze zaštitari ili djelatnici kampa,

• na plažama bicikl ostavite na mjestu, gdje će biti pod vašim nadzorom ili nadzorom poznate osobe,

• na ulicama, bez obzira što bicikli ostavljate kratko vrijeme zbog odlaska u trgovinu ili slično, zaključajte ga ili ostavite pod nadzorom poznate osobe,

• bicikl uvijek držite zaključan za čvrsti metalni predmet ili pod nadzorom,

• nikada nemojte bicikl zaključavati za kotač, a ako je sajla dovoljno dugačka, onda je provucite kroz više mjesta na biciklu,

• nemojte štedjeti na sigurnosti, bicikl zaključajte s dvije sajle,

• prilikom ostavljanja, bicikl izbacite iz brzine ili prebacite u najmanju brzinu,

• uz bicikl ne ostavljajte nikakav


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.