Hrvatski radio

Radio Zadar

Skuta na sve moguće načine - u Kolanu održan Skutafest

04.06.2023.

09:48

Autor: F. Matijević

U Kolanu održan Skutafest

U Kolanu održan Skutafest

Foto: F. Matijević / HRT Radio Zadar

U Kolanu na otoku Pagu jučer je održan Skutafest. Paška skuta mliječni je proizvod iznimnih vrijednosti, a ovo je 3. izdanje festivala posvećenog ovoj deliciji kojoj domišljati domaćini pronalaze mnoštvo namjena u kuhinji.


Direktoricu Turističke zajednice Kolan Sabina Gligora Sabolić:


                                         Evo, drago nam je da je prijavljeno ove godine velik broj izlagača, znači čak ih je 15, to su sve mali OPG-ovi i izlagači koji se predstavljaju svojim handmade proizvodima ili autohtonim jelima, delicijama od skute, ima i sira za isprobat, no ovo je jedan dio produženja te turističke predsezone…


                                         Radimo paški sir, a između ostalog onda radimo i svoju pašku skutu, pravili smo paštetu od inćuna i paške skute, picetice sa začinskim biljem i pamidorima i sladoled od skute… - kazala nam je Ivančica Zubović, jedna od izlagačica


Ne traže više turisti na Pagu samo klasični kolut sira ili pašku janjetinu. Zato je i predsjednica Udruge proizvođača paškog sira otoka Paga, Martina Pernar Škunca, gotovo istovremeno na engleskom i hrvatskom jeziku objašnjavala što je skuta.


Poslušajte prilog Filipa Matijevića.


Skutafest - prilog

U Kolanu održan Skutafest

U Kolanu održan Skutafest

Foto: F. Matijević / HRT Radio Zadar

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.