Hrvatski radio

Radio Zadar

Slavica izjavio da se ne osjeća krivim

19.09.2016.

12:54

Autor: B. Kolega

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sudi mu se pred izmijenjenim sudskim vijećem. Tužiteljstvo ga tereti za više kaznenih djela - među ostalim za slanje slabo opremljenih i obučenih vatrogasaca, među kojima i maloljetnika, te zakašnjelu akciju spašavanja unesrećenih vatrogasaca. Slavica je izjavio da se ne osjeća krivim.

Devet godina nakon kornatske tragedije u kojoj su poginula 12-orica vatrogasaca, u Zadru je počelo ponovljeno suđenje tadašnjem vatrogasnom zapovjedniku Draženu Slavici. Prije tri godine sud u Zadru oslobodio ga je svih optužbi. Vrhovni je sud poništio prvostupanjsku presudu jer je prvo Sudsko vijeće imalo tri suca, a ne pet koliko je trebalo. Sudi mu se pred izmijenjenim sudskim vijećem.

Tužiteljstvo ga tereti za više kaznenih djela - među ostalim za slanje slabo opremljenih i obučenih vatrogasaca, među kojima i maloljetnika, te zakašnjelu akciju spašavanja unesrećenih vatrogasaca. Slavica je izjavio da se ne osjeća krivim, javio je iz sudnice Božidar Kolega.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.