Hrvatski radio

Radio Zadar

Slike Stipe Nobila za kupnju akceleratora

16.12.2019.

13:16

Autor: Suzana Dražić

foto:S.Dražić

foto:S.Dražić

Foto: - / -

Liga protiv raka Zadar u Gradskoj loži priređuje humanitarnu izložbu akademskog slikara Stipe Nobila. Sredstva od prodaje slika namijenjene su za kupnju linearnog akceleratora,uređaja za liječenje onkoloških bolesnika u zadarskoj bolnici.

 Već dvije godine s istim ciljem zadarska Liga protiv raka dojke sve što organizira od izložbi ili predstava namjenjuje za kupnju uređaja za zračenje oboljelih od karcinoma na zadarskom području, zbog čega više ne bi trebali putovati u veće centre na liječenje. S tim ciljem od sutra u Gradskoj loži svojih 25 radova izlaže akademski slikar Stipe Nobilo, kojem je ovo druga izložba u organizaciji Lige protiv raka, ističe članica predsjedništva Mirka Batur:

  Stipe Nobilo je doajen hrvatskog slikarstva i uspjela sam ga nagovoriti da,na tri tjedna,da 25 svojih djela,originala. Nema grafika, nema otisaka. Sve su gvaševi, tempere i to po, rekla bi, iznimno niskim cijenama za klasu slikara kojoj Stipe Nobilo pripada.

Cijene slika kreću se od 3.800 do 5. 800 kuna.

Izložba se otvara sutra u 18 sati i trajat će do 7. siječnja, a organizatori se nadaju dobrom odazivu i prodaji slika kako bi se približli što prije potrebnom iznosu za kupnju linearnog akceleratora.

 

LIGA IZLOŽBA

foto:S.Dražić

foto:S.Dražić

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.