Hrvatski radio

Radio Zadar

Slovaci će nakon projekta Ljoka ulagati i u Mačjak-Šumljak

30.01.2020.

09:21

Autor: Suzana Jakšić Mandić

Ilustracija: Naši školji

Ilustracija: Naši školji

Foto: - / -

Do kraja veljače Općina Preko će sa slovačkom tvrtkom Sitno Holding Real Estate potpisati kupoprodajni ugovor nakon čega će ova tvrtka postati vlasnikom 77 tisuća metara četvornih terena na južnoj strani Ugljana.

Ova tvrtka je bila jedini ponuditelj na javnom natječaju koji je Općina raspisala s ciljem izgradnje ugostiteljsko-turističke zone "Mačjak - Šumljak". Načelnik Općine Jure Brižić navodi kako su Slovaci ispunili sve uvjete postavljene u natječaju : Ponuditelj je trebao dostaviti poslovni plan, imati tvrtku upisanu minimalno 5 godina u sudski registar i trebao je imati 5 milijuna eura temeljnog kapitala, uplatiti 100 tisuća eura kapare, novac je dostavljen početkom tjedna, sve uvjete je zadovoljio i nadamo se da je to početak jedne dobre poslovne priče - kazao nam je načelnik Brižić po jučerašnjem otvaranju ponuda.

Općina je na javnom natječaju tražila 33,38 eura po metru četvornom dok su Slovaci ponudili 34,88 eura pa ponuđeni ukupni iznos kupoprodajne cijene je 19,496.730 kuna. Slijedi odluka načelnika o odabiru te ponude , nadamo se da je to dobar početak suradnje koju čekamo već 15 godina, dodaje Brižić: Predstavnici spomenute tvrtke već su prije par godina iskazali zanimanje za projekt Mačjak-Šumljak, a nedavno su krenuli u realizaciju još jednog turističkog projekta na otoku, to je turistička zona LJOKA, to je nekih 4 hektara terena, također zona T2, u izradi su UPU-a i DPU-a za tu zonu, tako da je ovo nastavak njihovog ulaganja, vjerujem da će uistinu realizirati projekt Mačjak-Šumljak jer su imali 266 milijuna eura investicija do sada u raznim europskim državama.

Općina Preko se još obvezala u roku od 18 mjeseci napraviti pristupnu cestu i dovesti vodu, kako bi ulagač ishodovao građevinsku dozvolu. Projektom Mačjak-Šumljak kod Lukorana predviđena je izgradnja 40-ak vila i privezišta te sportsko-rekreativnog centra. U sljedećih 30 dana ulagač se treba odazvati na potpisivanje ugovora i nakon toga imaju još 30 dana za uplatiti Općini cijelu svotu  koja je ponuđena na natječaju.

Brižić o uvjetima iz natječaja

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.