Hrvatski radio

Radio Zadar

Slovenac je u Gaženici usmjerio pušku prema policajki, kolegu joj ranio u stopalo...

03.05.2022.

19:30

Autor: Radio Zadar

.

.

Foto: Dino Stanin / Pixsell

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 44-godišnjeg državljanina Republike Slovenije zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju, kaznenog djela prisile prema službenoj osobi i kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 44-godišnjak 29. travnja 2022. u 22:50 sati u Zadru, na terasi benzinske postaje u luci Gaženica, nakon što ga je policijska službenica tijekom obilaska i nadzora navedenog prostora ugledala naoružanog puškom i upitala što tu radi, prvo ispalio jedan hitac u more i, uz psovke, usmjerio pušku prema njoj ispalivši još jedan hitac u more, zbog čega se ona udaljila od njega.


Osnovano se sumnja i da je istog dana na istom mjestu, oko 3:40 sati, kada je na mjesto događaja došlo više policijskih službenika zbog njegovog uhićenja, u namjeri da usmrti jednog policijskog službenika, ispalio prema njemu hitac iz puške i pogodio ga u područje desnog stopala te mu nanio laku tjelesnu ozljedu (otvorena rana nožnog zgloba i stopala).


Osnovano se sumnja da je, nakon što je pregovarač za krizne situacije pokušao s njim stupiti u kontakt i pozivao ga na predaju, sve to ignorirao te ispalio prema policijskim službenicima, koji su bili zaklonjeni, kao i prema objektu benzinske postaje više hitaca čime je doveo u opasnost živote policijskih službenika te imovinu benzinske postaje jer je moglo doći do zapaljenja i eksplozije lako gorivih materijala.


Državno odvjetništvo je podnijelo sutkinji istrage Županijskog suda u Zadru prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog postojanja okolnosti koje opravdavaju opasnost da bi puštanjem na slobodu ponovio isto ili slično kazneno djelo, kao i zbog opasnosti od bijega. Sutkinja istrage je prihvatila navedeni prijedlog i okrivljeniku odredila istražni zatvor po obje predložene osnove iz čl. 123. st. 1. toč. 1. i 3. Zakona o kaznenom postupku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.