Hrvatski radio

Radio Zadar

07:37 / 16.01.2021.

Autor: RZD-HINA

Slovenski Petrol preuzeo Čermakov Crodux

ilustracija: Dino Stanin / Pixsell

ilustracija: Dino Stanin / Pixsell

Foto: - / -

Slovenska naftna kompanija Petrol preuzela je hrvatski maloprodajni lanac Crodux, dosad u vlasništvu umirovljenoga generala Ivana Čermaka. Informacija je objavljena na Ljubljanskoj burzi.

Iz Petrola su potvrdili da će nakon preuzimanja 91-ne Croduxove benzinske crpke, slovenska kompanija imati više od 200 prodajnih mjesta u Hrvatskoj. Time će Petrol svoj tržišni udjel na hrvatskom tržištu naftnih derivata povećati na oko 23 posto. 

Uz benzinske crpke, Petrol je preuzeo i Croduxove skladišne kapacitete u Omišlju i Zadru. Petrol će time postati i novi vlasnik Tankerkomerca, u sklopu kojeg djeluje Marina Zadar oko koje se više godina vodi pravna bitka. Vrijednost posla nije objavljena, no neslužbeno se spominje da je Crodux prodan za 200 milijuna eura.

Tu transakciju, kojom je Petrol dobio 91 benzinsku postaju u Hrvatskoj, još moraju odobriti nadležne agencije za zaštitu tržišne utakmice. Iz Petrola su izvijestili da su sporazum potpisali u utorak, a transakcija će biti zaključena po ispunjavanju svih uvjeta, među kojima je i odobrenje regulatora.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.