Hrvatski radio

Radio Zadar

Službi 112 upućeno više od stotinu poziva u deset minuta

01.11.2020.

17:27

Autor: Suzana Dražić

hrt

hrt

Foto: - / -

"Čula sam potres, i to dva, jedan za drugim. Bila sam u stanu i jako se uplašila. Sad sam izašla. Najprije sam mislila - grmljavina. Ma kakva grmljavina, a ono drugi. Evo i ja sva gorim, od jada i od tuge, muke", rekla je jedna Zadranka za Radio Zadar.

 Poprilično se treslo. Prepali smo se svi, izašli su ljudi na ulice. Strašno. Strašan osjećaj, komentirala je druga žena.

 U samo desetak minuta županijski Centar 112 primio je više od stotinu poziva uznemirenih građana s područja cijele županije, ističe voditelj Službe Civilne zaštite Miroslav Andrić, ali na sreću nema dojava o ozlijeđenima ili materijalnoj šteti, dodaje Andrić koji je na terenu u Starigradu na čijem je području zabilježen epicentar današnjeg potresa.

 Kao što smo već javljali  Dalmacija i veći dio Hrvatske osjetili su potres koji je oko 14 sati i 15 minuta pogodio Zadarsku županiju. Epicentar je bio nedaleko od Starigrada Paklenice, a jakost mu je bila 4,7 prema Richteru.S obzirom na magnitudu, potres je u epicentralnom području bio maksimalnog intenziteta od šest stupnjeva EMS ( Europska makroseizmička ljestvica) ljestvice.

 Opširnije poslušajte u snimci:

Potres uznemirio zadarsko područje

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.