Hrvatski radio

Radio Zadar

09:22 / 13.07.2015.

Autor: HRT centar Zadar

Smanjite troškove hlađenja/grijanja

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarska gradska uprava predstavit će danas javnosti projekt FIESTA koji promiče energetske uštede u obiteljima. Grad Zadar je jedan od 19 partnera iz 5 zemalja u ovom projektu, čiji cilj je učinkovitije korištenje sustava grijanja i hlađenja .

Projekt FIESTA obuhvaća cijeli niz aktivnosti u promociji energetske učinkovitosti u kućanstvima te ima za cilj provesti konkretne mjere za uštedu energije u 150 kućanstava na području Grada Zadra, zatim osnivanje energetskog info pulta za građane, izradu vodiča za povećanje energetske učinkovitosti u kućanstvima i sličnih dokumenata kao i različite edukativne (edukacije FIESTA savjetnika, radionice za škole i dr.) i promotivne aktivnosti koje imaju za cilj potaknuti kućanstva na učinkovitije korištenje energije.

 

U projektu FIESTA (Families Intelligent Energy Saving Targeted Actions - Promicanje inteligentnih energetskih ušteda u obiteljima) grad Zadar je jedan od 19 partnera iz 5 zemalja, a financira se iz sredstava EU, iz programa CIP Intelligent Energy - Europe (CIP IEE). 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.