Hrvatski radio

Radio Zadar

Smeće u napuštenoj crkvici i groblju u Novalji

19.07.2021.

13:57

Autor:

Smeće u napuštenoj crkvici i groblju u Novalji

Smeće u napuštenoj crkvici i groblju u Novalji

Foto: - / -

Zgrožen smećem na napuštenom groblju i u crkvici koja više nema sakralnu namjenu na poluotoku Vrtić u Novalji, čitatelj nam je poslao nekoliko fotografija koje svjedoče o zapuštenosti objekta, te sramotnom ponašanju pojedinaca koji iza sebe ostavljaju prazne boce, prezervative i vreće s otpadom.

Provjerili smo u gradskoj upravi Novalje jesu li upoznati sa stanjem u tom dijelu grada, te jesu li išta poduzeli. U Upravnom odjelu za komunalni sustav su nam rekli kako su fotografije jutros došle do gradske uprave, te kako se odmah počelo s uklanjanjem smeća. Zahvaljuju građaninu koji ih je o tome obavijestio, te tvrde kako će ubuduće češće nadzirati to područje i lokotom zaključati crkvicu koja je, čini se, nekima poslužila i kao spavaonica. Pozivaju građane da ih i ubuduće obavijeste ukoliko na toj ili drugim lokacijama zateknu slično stanje, kako bi odmah mogli reagirati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.