Hrvatski radio

Radio Zadar

Smijeh kao lijek - smijehom protiv raka

07.01.2016.

14:54

Autor: Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Liga protiv raka Zadar 15. siječnja po sedmi put organizira humanitarnu akciju "Smijeh kao lijek - smijehom protiv raka". Partner im je i ovaj put Hrvatsko narodno kazalište, u kojemu će glumac Ljubomir Kerekeš izvesti predstavu Dimnjačar.

Kupnjom ulaznice u visini od pedeset kuna izravno se pomaže financiranju aktivnosti zadarske Lige za borbu protiv raka, koja je u prošloj gidini kupila opremu i aparaturu zadarskoj Općoj bolnici. Ove godine planiraju raznim akcijama prikupiti 260 tisuća kuna. Ove godine u planu nam je da nabavimo digester za onkološki dispanzer, digitalni dermatoskop za potrebe odjela kožno-veneričnog Opće bolnice Zadar i bronhoskop za Odjel pulmologije, kaže tajnik Lige Vladislav Tomčuk.  

Hrvatsko narodno kazalište Zadar od samoga početka se uključilo u spomenutu akciju. Predstavu Dimnjačar, koju igra već 23 godine, Ljubomir Kerekeš će po prvi puta izvesti u Zadru sudjelujući u akciji Lige protiv raka. 

Više poslušajte u tonskom prilogu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.