Hrvatski radio

Radio Zadar

Smotra učeničkih zadruga : što sve mogu vrijedne ruke

17.05.2018.

14:20

Autor: I. Matešić

foto: I. Matešić

foto: I. Matešić

Foto: - / -

Održana je Međužupanijska smotra učeničkih zadruga Zadarske i Šibensko-kninske županije. Ovo je do sada najmnogobrojnija smotra, prijavljeno je 27 zadruga- Djeca su bila zadovoljna i ponosna na svoje radove.

Ove godine, domaćin i organizator smotre je Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića. Evo što su predstavili Anđela iz OŠ Zemunik, Luana iz OŠ Valentina Klarina iz Preka - područnog odjeljenja Kukljica i Lucija iz srednje škola Bartola Kašića Pag :

Anđela: Danas imamo maslinovo ulje, božićne, odnosno snježne kugle, imamo lavandu i mirisne svijeće koje smo sami izradili.

Luana: Košarice od konopa, narukvice, privjeske od filca napunjene ispunom, podmetače, satove, kalendar.

Lucija: Ja sam ovdje kao predstavnik naše učeničke zadruge ,,Slani škoji'', mi smo relativno nova zadruga, ima negdje oko 7 mjeseci i mi smo jedna od dvije zadruge u srednjoj školi. Mi tu imamo naše produkte. Paška čipka je jedna od najpoznatijih produkta otoka Paga kao i paški sir i med.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.