Hrvatski radio

Radio Zadar

09:54 / 13.10.2021.

Autor: HRT Radio Zadar / PU Zadarska

Smrtno stradao pri prevrtanju traktora

Ilustracija - foto: Marko Mrkonjic / Pixsell

Ilustracija - foto: Marko Mrkonjic / Pixsell

Foto: - / -

Pri prevrtanju traktora smrtno je stradao 61-godišnjak. Prevozio je drva, na nizbrdici izgubio kontrolu i sletio s ceste. I traktor i prikolica bili su bez registracijskih oznaka - doznaje se iz priopćenja PU zadarske.

Jučer, 12. listopada u 15.00 sati na obrovačkom području, na lokalnoj cesti 3080 iz smjera Kunovca u smjeru Gornjeg Karina došlo je do prevrtanja traktora, kojom prilikom je jedna osoba smrtno stradala.

Prema rezultatima očevida, do nesreće je došlo kada je 61-godišnji vozač, upravljao traktorom bez registarskih oznaka, za koji je bila priključena prikolica također bez registarskih oznaka, u kojoj je prevozio drva, te je na nizbrdici u zavoju izgubio kontrolu nad upravljačem, sletio s ceste nakon čega je traktorom udario u suhozid i stablo.

Tom prilikom 61-godišnji vozač je ispao iz kabine traktora koji se prevrnuo na lijevu bočnu stranu, te je zbog zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja. Tijelo preminulog je prevezeno u Opću bolnicu Zadar gdje će se obaviti obdukcija.

O ovom slučaju policija će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti izvješće - stoji u priopćenju PU zadarske.