Hrvatski radio

Radio Zadar

10:28 / 20.11.2018.

Autor: Radio Zadar/HAK

Snijeg u Hrvatskom primorju, Lici i Gorskom Kotaru

izvor: HAK

izvor: HAK

Foto: - / -

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče i DC1 Karlovac-Korenica-Udbina-Gračac-Knin u potpunosti su otvorena za sav promet. Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri, i obrnuto, te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb.

Samo za osobna vozila otvorene su (zbog vjetra) dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, Jadranska magistrala između Novog Vinodolskog i Senja, izvijestio je HAK.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikloicama i motocikle (I. skupina vozila), a na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Novi Vinodolski i Karlobag-Sveta Marija Magdalena, autocesti A7 Draga-Šmrika, lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica dodatno je zabrana prometa dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Snijeg pada u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, dok su u ostalom dijelu zemlje kolnici mokri ili samo vlažni i skliski od kiše. Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici, uključujući staru cestu kroz Gorski kotar - DC3. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.