Hrvatski radio

Radio Zadar

Solarna elektrana za Opću bolnicu Zadar

06.03.2023.

12:40

Autor: Božidar Kolega

solarna

solarna

Foto: - / -

Solarna elektrana značajno će smanjiti troškove potrošnje električne energije. 

Do kraja mjeseca zadarska Opća bolnica objavit će javni natječaj za nabavu i montažu solarne elektrane uz pomoć koje će bolnica značajno smanjiti svoje troškove potrošnje električne energije izneseno je na današnjem predstavljanju projekta. Ukupna vrijednost projekta je nešto više od 260 000 eura od čega je 222 000 bespovratnih. Solarna elektrana proizvodit će preko 279 000 kilowat sati godišnje te smanjiti emisiju CO2 za 65 i pol tona. 

Projektom izgradnje solarne elektrane na krovu zgrade Poliklinike Opće bolnice Zadar doprinijet će se sigurnosti opskrbe , ali i zaštite okoliša, smanjivanjem emisije ugljik dioksida.

ravnatelj bolnice Željko Čulina

 ravnatelj bolnice Željko Čulina

ravnatelj bolnice Željko Čulina

Foto: Božidar Kolega / Radio Zadar

Potrošnja električne energije smanjit će se za 19,11 posto čime će se ostvariti financijska ušteda, a to će omogućiti da bolnica ulaže u modernizaciju bolničke opreme, ljudske kapacitete i da unaprijedi zdravstvene usluge.

Opća bolnica Zadar pripremila je i projektno-tehničku dokumentaciju za projekte energetske učinkovitosti najavio je ravnatelj bolnice Željko Čulina. Ti projekti bit će prijavljeni u sklopu nacionalnog plana za oporavak i otpornost.


Tu su projekti energetske obnove zgrade Interne, pedijatrije i ginekologije i upravne zgrade.

ravnatelj bolnice Željko Čulina

Ti projekti će također uključiti instalaciju solarnih panela na krovu zgrade, rekao je ravnatelj Čulina. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.